ЕСЕННА СРЕЩА НА БАХ, 13-15 октомври, 2023

Здравейте!
Българска Асоциация по Хипноза има удоволствието да покани всички свои членове и приятели на традиционната ни Есенна Национална Среща. Партньори на събитието са EAAP (European Association of Applied Psychology) и Фестивал „Земя. Вода, Въздух, Огън“.
МЯСТО И ВРЕМЕ НА ПРОВЕЖДАНЕ:
Срещата ни ще се проведе на 13, 14 и 15 октомври в хотелски комплекс „Кремен“, Кирково.
Щастливи сме, че открихме това прекрасно място и успяхме да го запазим за нашето събитие. Хотелът е съвсем нов, модерен, комфортен, с прекрасна атмосфера, направен с много вкус и внимание към детайла, изключително професионално менажиран, с опитен и вежлив персонал, отлична богата и разнообразна кухня, безупречно поддържан спа център, фитнес, вътрешен и външен басейн, удобни конферентни зали и въобще всички условия, необходими не само за пълноценна почивка, но и за приятно и полезно прекарване на времето ни там. Хотелът е разположен на брега на язовира, в прекрасна местност в подножието на магичните Родопи в близост до Перперикон, крепостта Вишеград, Дяволския мост и много други исторически и природни забележителности. Повече за комплекса може да видите тук: https://hotelkremen.com.
КОНЦЕПЦИЯТА на срещите ни винаги е била да създадем плодотворна, пълноценна и обогатяваща среда за общуване и съпреживявания, като изведем хората от рутинното им ежедневие и ги поставим в различен, по-живописен и свободен контекст, в който възприемчивостта към нови идеи, промяната на мисленето и поведението, а и цялостното светоусещане са много по-лесно достижими. Това е и причината тези срещи да се провеждат под формата на уикенд-ретрийт на някои от най-прекрасните места в България. Стремежът ни е в такава атмосфера да представим на участниците лекции, беседи, практики и творби на специалисти в областта на психологията, терапията, здравето, спорта, науката, изкуството и духа.
Тъй като идеята ни е да наблегнем не толкова върху количеството, колкото върху качеството и нивото на презентациите и лекторите, структурата на работната ни програма е фокусирано върху един основен практически семинар, с няколко гравитиращи като тематика около него лекции или практики.
Основното ни събитие на това издание ще е семинарът със СЕРГЕЙ ПОЛУНИН, който ще дойде от Испания, където живее от години специално за срещата ни. С. Полунин е човек, от който може да се научи наистина много, създател на уникална система за работа с тялото и съзнанието, автор на теорията за Развитието на човека по Златното сечение. Обучението с него ще се проведе в събота, 14 октомври, а останалите теми и събития ще намерите в програмата ни по-долу.
ПРОГРАМА:
13 октомври, Петък
14:00 – 18:00 – Пристигане и настаняване
18:15 – 18:30 – Откриване на срещата
18:30 – 19:30 – Иво Величков: „Тенденции за развитие на психотерапията в България“
20:00 – Вечеря
21:00 – Вечер заедно (програмата се уточнява)
14 октомври, Събота
08:30-9:30 – Закуска
09:30 – 11:30 – Сергей Полунин: „Принципи на работа с тялото и съзнанието“ – 1 част
12:30 – 13:30 – Обяд
14:00 – 17:00 – Сергей Полунин: „Принципи на работа с тялото и съзнанието“ – 2 част
17:00 – 18:30 – Свободно време
18:30 – 19:30 – Лекция (все още се уточнява, но работим по опцията да имаме презентация на чуждестранен гост от EAAP)
20:00 – Вечеря
21:00 – Културно събитие: „Среща с един Въргал“
15 октомври, Неделя
08:30 – 09:30 –Закуска
10:00 – 12:00 – Лекция (програмата се уточнява)
12:00 – Край на срещата
*Програмата е в процес на разработка – има възможност да включим още лекции и практики, така че очакваме и вашите предложения за теми и форми на участие!
НАШИТЕ ЛЕКТОРИ:
СЕРГЕЙ ПОЛУНИН
Сергей Полунин е създател на уникална система за работа с тялото и съзнанието, автор на теорията за „Развитието на човека по Златното сечение“, вице-президент на Федерацията по Армейски Ръкопашен Бой, дългогодишен инструктор по оцеляване и бойни приложни техники на части със специално назначение, потомствен оренбургски казак. С някои от неговите идеи и практики може да се запознаете тук: https://www.youtube.com/watch?v=I-uSh543iRY&t=372s
ИВО ВЕЛИЧКОВ
Иво Величков е психотерапевт с повече от 20-годишен опит в областта, автор на „Хипнозата: същност и техники“, многократно издавана у нас и в чужбина. Председател e на Българска Асоциация по Хипноза, основана през 1999 г. и акредитирана от EAAP (European Association of Applied Psychology.) Завършил е философия в СУ, психология в НБУ и клинична хипноза в London College of Clinical Hypnosis, Лондон. Дългогодишните му интереси към бойните изкуства, трансовите и медитативни практики и различните системи за самоусъвършенстване го отвеждат до множество различни школи по цял свят – от далекоизточните езотерични общества, през западните университети до поделенията на армейските спецчасти. Преподава клинична хипноза на психолози, стоматолози и медици, а също така води семинари за широка публика в сферата на работата с тялото и съзнанието, дихателните практики, ефективната комуникация и други.
*Освен лекциите и практиките ще има възможност и за малък импровизиран базар, на който може да представите свои книги и произведения. За повече информация по този въпрос може да се свържете с организаторите на срещата.
ЦЕНА И ОПЦИИ ЗА ПЛАЩАНЕ:
Цената за участие в срещата включва:
– Две нощувки в двойна стая (петък и събота)
– Две вечери (петък и събота)
– Две закуски (събота и неделя)
– Обяд (събота)
– Свободно използване на всички екстри, които предлага комплекса
Цена за участие за членове на БАХ – 320 лв.
Цена за участници, които не са членове на БАХ – 380 лв.
*ВАЖНО! Членовете на БАХ се настаняват с предимство.
**ВАЖНО! Настаняването е в двойни стаи. Опцията за самостоятелно настаняване е много ограничена и на различна цена, разбира се, затова ви препоръчваме да си намерите подходяща компания. Ако много държите да бъдете настанени самостоятелно, може да се свържете с организаторите и ще преценим каква възможност има.
***ВАЖНО!
Запазването на място за участие в срещата става само след потвърждение от страна на организаторите, че все още има места и възможност да се включите. Поради очаквания голям интерес, само заплащането или капарирането гарантират мястото Ви! Може да резервирате участието си чрез внасяне на капаро от 150 лв. в посочената по-долу сметка. НЕ ВНАСЯЙТЕ КАПАРО ПРЕДИ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА НАСТАНЯВАНЕТО ВИ ДА БЪДЕ ПОТВЪРДЕНА ОТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ!
Банка ДСК
Титуляр: Българска Асоциация по Хипноза
BIC code: STSABGSF
IBAN: BG72STSA93000024223962
Основанание: Есенна среща на БАХ 2023
ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ЗАПИСВАНЕ:
Антоанета Петрова:
Тел: 0888312286
Email: antoaneta_petrova@yahoo.com
Иво Величков
Тел: 0878899486
Email: ivo.velli@gmail.com
Благодарим ви, че толкова години вече сме заедно! До скоро!