Speciality Психолог
Degree Доктор по Психология
Phone +359 89 558 5577

Д-р Деница Банчевска

Психолог

Деница е психолог, психотерапевт и клиничен супервизор с образование и опит от САЩ. Защитила е докторска степен в областта на човешкото развитие и семейната психотерапия. Притежава сертификат за психотерапевт към националната психотерапевтична асоциация на САЩ (ААМFТ).

Деница е придобила значителен опит като терапевт, супервизор и научен изследовател в продължение на 11 години към Щатският Университет на Охайо (The Ohio State University), където се е учила от водещите психолози и семейни психотерапевти в световен мащаб.

От 2016 година живее и работи в България. Oсвен като терапевт в частната си практика, работи и като преподавател и супервизор в областта на психологията, социалната работа и фамилната терапия. Член е на Българския Институт по Фамилна Терапия и на Дружеството на Психолозите в България.

Деница има опит в работата си с почти всякакъв тип клиенти. Работи с индивиди, семейства и деца, както и с двойки с различна сексуална ориентация. В работата си помага на своите клиенти да постигнат техните желани цели – преодоляване на тежки травми, справяне със симптоми на сериозни психологични заболявания, проблеми във взаимоотношенията и ежедневния живот, както и себепознаване и самоусъвършенстване. Тя разглежда психологичните процеси като ключов компонент на холистичното здраве и цялостност на индивида, и вярва, че тяхното познаване води към един по-щастлив и осъзнат живот.