Speciality Психолог
Phone +359 899 153 004
Email diqna.nikiforova@abv.bg

Дияна Никифорова

Психолог

Казвам се Дияна Никифорова и съм дипломиран психолог и международно лицензиран НЛП консултант и терапевт.

С течение на времето и навлизайки в същността на психологическата работа разбрах, че това е моето призвание и по този начин се чувствам полезна на другите. За мен няма нищо по-ценно от това да помагам със знанията и опита си.

В днешния натоварен и динамичен свят не всеки успява сам да се справи с проблемите в семейството, работата или вътре в себе си.

Затова в някои случаи е необходима подкрепа от квалифициран специалист, който обективно и професионално да окаже помощ за подобряването на психическото ви здраве и благополучие.

В работата си използвам методи и техники от различни психологически направления, които съчетавам в зависимост от нуждите на клиента. Освен в частната си практика, работя и в училище.

 

ОБРАЗОВАНИЕ И КВАЛИФИКАЦИИ

Завършила съм бакалавърска и магистърска степен по психология в Югозападен университет „Неофит Рилски“. Още докато учех в университета започнах да посещавам допълнителни терапевтични обучения и курсове, защото интересите ми бяха насочени към консултативната и терапевтична работа. Тук ще ви представя някои от моите квалификации:

  1. Курс „Психотерапия“ в рамките на 132 часа. Включва разглеждане и работа с техники от различни терапевтични направления – психодинамични теории; гещалт терапия; позитивна психотерапия; психодрама; арт терапия; когнитивно-поведенческа психотерапия.

Сертифицирана от център за психологически тренинги и консултации „Амарна“.

  1. Курс „Психодрама за деца“ в рамките на 10 часа. Сертифицирана от център за психологически тренинги и консултации „Амарна“.
  1. Курс за базисно обучение по Позитивна психотерапия в рамките на 120 часа. Обучението включва придобиването на знания и умения за работа с метода на позитивната психотерапия в индивидуална и групова психотерапия, техники за позитивно мислене и решаване на кризисни и конфликтни ситуации, за разгръщане на социални умения на личността и групата. Сертифицирана от Дружеството по Позитивна психотерапия в България.
  1. Курс „Хипноза и Хипнотерапия“ в рамките на 60 часа. Сертифицирана от Българска Асоциация по Хипноза и нейн настоящ член.
  1. Международен сертификационен курс „НЛП Практик“ (Practitioner of Neuro-Linguistic Programming) в рамките на 80 часа. Международно сертифицирана и лицензирана от създателя на НЛП- д-р Ричард Бандлър и от президента на международното НЛП общество Джон Ла Вал с треньор Александър Попов.